Karstvīns
Karstvīns parasti tiek gatavots, lēni sildot sarkanvīnu kopā ar aromātiskām garšvielām, piemēram, kanēli, krustnagliņām, kardamonu un muskatriekstu, kā arī apelsīna vai citrona šķēlītēm. Dažās receptēs pievieno arī brendiju vai citu stipro alkoholu, lai piešķirtu dzērienam papildu siltumu un dziļumu. Rezultāts – mierinošs, smaržīgs dzēriens, kas lieliski piemērots aukstiem vakariem vai svinīgiem brīžiem.
Dzēriens ar vēsturi!
Karstvīna saknes meklējamas senajā Romā, kur vīnu karsēja ar medu un garšaugiem. Viduslaikos šī tradīcija izplatījās Ziemeļeiropā – īpaši Vācijā (Glühwein) un Skandināvijā (glögg), kur tā kļuva par iecienītu ziemas tirdziņu un svētku neatņemamu sastāvdaļu. Mūsdienās karstvīns joprojām ir iemīļots ziemas dzēriens visā pasaulē.
Vienkārši pagatavojams, patīkami baudāms!
Karstvīns nav tikai garšīgs – to ir viegli pagatavot. Lieliski sader ar piparkūkām, siera uzkodām vai bagātīgiem šokolādes desertiem.
-
Karstvīns
Tulipunane Talleke
Izmērs: 0.75L6,53 €4,25 €